Mazagranas

Šalta kava mazagranas

Šiandien šalta kava – mėgstamas miestiečių gėrimas šiltą vasaros dieną. O štai tarpukario laikotarpiu Vilniuje buvo populiari kiek kitokia šaltos kavos versija – mazagranas. Tradiciškai šis gėrimas gamintas iš stiprios ir gausiai pasaldintos kavosMazagranas į Vilnių atkeliavo net iš Alžyro ir, manoma, kad yra visų šaltų kavų pradininkas. Jį XIX a. mūšiuose Alžyre gėrė prancūzų kariai, kurie šį gėrimą ir atvežė į Europą, kur jis greitai paplito.

Šia informacija pasidalino Rimvydas Laužikas. 

Mazagranas

Jums reikės:

  • 1 puodelio pasaldintos juodos kavos
  • 2–3 ledo kubelių
  • 1 taurelės (20 ml) konjako

Gaminimo procesas

Į išvirtą kavą įdėkite cukraus, ledo kubelių ir įpilkite taurelę konjako.

Kur paragauti?

Pasijuskite kaip viduramžių didikai ar praėjusio šimtmečio miestiečiai. Ant jūsų stalo atkeliaus įdarytos lydekos, vėžiai, žvėriena ar vegetariški patiekalai, nosį kutens prieskonių kvapai, vilios žavingi desertų vaizdai. Užsukite į Vilniaus restoranus ir kavines paragauti autentiškų vilnietiškos virtuvės patiekalų. Profesionalūs šefai padės atsiskleisti subtiliausiems senųjų receptų skoniams.