Radio Vilnius renginių programa

Rugpjūčio 23 d. 21:00
Už radijo bangų: Marijus Aleksa

Vienas garsiausių šalies džiazo būgnininkų bei elektroninės muzikos prodiuseris Marijus Aleksa. Marijus paskutinius dešimt metų praleido keliaudamas ir begrodamas kartu su žinomais Londono džiazo scenos atstovais, tarp kurių galima sutikti tokius vardus kaip Joe Armon Jones, Ashley Henry, Nubye Garcia. Marijus taip pat yra išleidęs EP albumą MAPS, kuriame
jungiami afro-beat, džiazo bei elektroninės muzikos elementai į nuoseklią egzotiškų ritmų kelionę.

Rugpjūčio 25 d. 21:00
Radio Vilnius Fundraiser for Ukraine: Valentina Goncharova

1953 m. Kijeve gimusi smuikininkė, šiuo metu gyvenanti Taline, Estijoje. Valentina Goncharova įdėjo didelį indelį į po geležine uždangą buvusių šalių eksperimentinę, džiazo ir elektroninę muziką. Shukai leidybinė studija prieš keletą metų išleido jos retrospektyvą, kurios dėka muzikė išgarsėjo visame pasaulyje.

Rugsėjo 3 d. 21:00
Už radijo bangų: Sholto Dobie

Sholto Dobie gimė Edinburge ir gyvena Vilniuje. Jis dirba su garsu, muzika, performansais, taip pat organizuoja renginius bei parodas. Naujausi audio darbai: Preambula, Amplify festivalis: karantinas (2020), House F lood, WEST galerijoje Hagoje (2020), taip pat performansai Counterflows festivalyje Glazge (2019) bei Hoolie-gool-ooo-ooo, Scottish Sculpture Workshop centre (2018). Sholto muziką yra išleidusios Penultimate Press bei OtoRoku muzikos leidyklos.

Rugsėjo 07 d. 21:00
Radio Vilnius Fundraiser for Ukraine: Chillera

Merginų grupė iš Odesos, kurią sudaro Ganna Bryzhata (bosinė gitara), Nastya Marykutsa (būgnai) ir Polina Matskevich (gitara) – turi unikalų muzikinį išsilavinimą. Prie būgnų jos nenaudoja sintezatorių, tik bosą ir elektrinę gitarą, viską sumaišydamos į tikrai unikalų surf rock, dub ritmų ir funk muzikos derinį.

Rugsėjo 10 d. 20:00
Vladimiro Tarasovo koncertas

Vladimiras Tarasovas – Lietuvos džiazo muzikantas, visame pasaulyje garsus perkusininkas, improvizacijų meistras. Šiandien yra vienas žinomiausių atlikėjų ne tik mūsų šalyje, bet ir toli už jos ribų. Kartu su Viačeslav Ganelin ir Vladimir Čekasin subūrė džiazo trio GTČ, kuris, nepaisant geležinės uždangos, išgarsėjo tarptautiniu mastu. Jo kūryba įvertinta ne vienu prestižiniu muzikos apdovanojimu. Vladimiro Tarasovo kūrinys Atto IV – pirmasis kūrinys nuskambėjęs Radio Vilnius eteryje.

Rugsėjo 12 d. 21:00
Už radijo bangų: Filippos Raskovic 

Tarptautiniu mastu žinomas kompozitorius, pianistas ir improvizatorius iš Atėnų, gyvenantis Vilniuje. Jo darbai kuria garsinį pasaulį – atsitiktinį ir sukomponuotą, atpažįstamą ir netikėtą vienu metu. 2019 m. jis įkūrė muzikos festivalį KRAMA, kurio tikslas – pristatyti naują požiūrį į Graikijos nepriklausomos muzikos sceną, sujungiant laisvą improvizaciją su šiuolaikine klasikine ir eksperimentine elektronine muzika.

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.