Vilniaus kruasanas – tai dovana Vilniui, miesto gyventojams ir svečiams. Pirmasis Lietuvoje pracūziškų kepyklėlių tinklas „Boulangerie“  Vilniaus miesto  700 metų ir kepyklėlės 25-ečio jubiliejams sukūrė istorinius kepinius. Vienas jų – klasikinis, turtingos tekstūros sviestinės tešlos kruasanas, pasižymintis ekstra traškumu, mat yra gausiai pagardintas kanapių sėklomis. Kitas – mielinis ragelis be pieno produktų, užmaišytas iš pilno grūdo miltų tešlos ir puikiai tinkantis tiems, kurie savo racione vengia cukraus arba propaguoja veganišką mitybą. Vis dėlto šios bandelės ištakos – ne tokios ir kuklios, nes atveda iki pat jo didenybės Lenkijos karaliaus, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Jono III Sobieskio. Pasak prof. R. Laužiko, į mūsų kraštus ragelio formos mielinės bandelės pateko tiesiai iš Vienos, ne per Paryžių. „Legenda pasakoja, jog ragelį sugalvojęs toks kepėjas Jurgis Pranciškus Kulczyckis, kuris pasižymėjo 1683 m. gindamas Vienos miestą nuo jį apsiautusių Osmanų imperijos karių. Kulczyckiui buvo suteikta privilegija paruošti pusryčius mūšio karvedžiui Jonui III Sobieskiui. Jis iškepė pusmėnulio formos bandelę – esą suvalgant pusmėnulį, svarbiausią musulmonų simbolį, prisimenama ši pergalė“. O kurį istorinį kruasaną pasirinksite jūs? „Boulangerie“ kviečia mintimis bei skoniais nusikelti į praeitį ir paragauti abiejų. Kepyklėles rasite Gėlių g. 3, Vilniuje ir M. K. Čiurlionio g. 63, Druskininkuose.

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.