Vilniaus miesto hakatonas „Hack4Vilnius“ 2022

Vilniaus miesto gyventojai, VILNIUS TECH  „LinkMenų fabrike“ susirinko spręsti sostinės iššūkių ir skatinti miesto inovacijas. Hakatonas pakvietė miestiečius kurti miestui, kad jubiliejinius metus Vilnius pasitiktų būdamas dar švaresnis, saugesnis, patogesnis ir dinamiškesnis. Siekiant inovatyviai ir kūrybiškai spręsti sostinės ir čia veikiančių įmonių problemas, virš 90 miesto gyventojų per 48 valandas pasiūlė kone 20 įvairaus pobūdžio kūrybiškų sprendimų.

Jau penktą kartą vykusį hakatoną „Hack4Vilnius“ laimėjo ir pagrindinį įmonės „Cognizant Technology Solutions Lithuania“ įsteigtą prizą iškovojo komanda „Stebuklai“, pasiūliusi sprendimą, kaip keisti vilniečių atliekų rūšiavimo įpročius.

Iniciatyvos organizatoriai: VU, VILNIUS TECH, „Cognizant Technology Solutions Lithuania“, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas. Globėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.

Iniciatyvos dalyviai: prie hakatono prisijungė Vilniaus universiteto, VILNIUS TECH, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto ir kitų švietimo ir mokslo įstaigų studentai, kūrybinių industrijų atstovai ir net moksleiviai iš Vilniaus Licėjaus, Vilniaus Žvėryno gimnazijos ir VGTU inžinerijos licėjaus.

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.