Duonos sriuba

Duonos  sriuba gaminta įvairiai: virta sultinyje, aluje arba piene. Žinoma, ir skonis gaudavosi vis kitoks. Ano meto sveikos gyvensenos supratimu, duonos sriuba laikyta sveikatą stiprinančiu valgiu. Tai buvo sotesnis patiekalas, tikęs ir pasninko metui. Todėl duonos sriubos dažnai valgytos Vilniaus vienuolynuose.  Duonos sriuba su ruginės duonos minkštimu buvo įprastas patiekalas ir ant Vilniaus miestiečių stalų.

Sočiosios duonos sriubos receptas

Jums reikės:

  • 200 g ruginės duonos minkštimo (be plutos)
  • 0,7 l skysčio (alaus, vištienos arba kurio nors kito sultinio, arba nenugriebto riebaus pieno)
  • druskos
  • 100 g sviesto (tuo atveju, jei gaminsite su alumi)
  • 0,5 a. š. kmynų (tuo atveju, jei gaminsite su alumi)

Gaminimo procesas

  1. Duonos sriuba su sultiniu: sultinyje išvirkite duonos minkštimą ir pasūdykite.
  2. Duonos sriuba su alumi: duonos minkštimą išvirkite aluje su kmynais ir sviestu, tuomet pasūdykite.
  3. Duonos sriuba su pienu: piene išvirkite duonos minkštimą ir pasūdykite.

Šia informacija pasidalino Rimvydas Laužikas.

Sužinoti daugiau apie duonos sriubą

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.