Vilniaus istoriniai patiekalai restoranuose ,,ETNO DVARAS”

Vilnius, būdamas LDK sostine, ilgus šimtmečius diktavo kulinarines madas ir tendencijas visam regionui. Čia persipynė dvarų, pirklių, keliautojų ir vietinių gyventojų valgymo kultūros tradicijos. Tai kas prigijo – tapo tradicinės Vilniaus virtuvės dalimi, kuri, kaip ir pats miestas, yra daugiasluoksnė, daugiakultūrė, atspindinti įvairių socialinių sluoksnių, įvairių tautų, įvairių tradicijų rinkinį. Kviečiame paragauti istorinių Vilniaus patiekalų, kurių gamyba remiasi senąja tradicija, o pateikimą mūsų virtuvės vyriausiasis šefas Ramūnas Giraitis interpretuoja ir pritaiko šiandieniniam mūsų svečiui

  • Silkių užkandis ,,Foršmakas‘‘ – silkių filė gabaliukai, svogūnai, obuoliai, kiaušiniai, alyvuogių aliejus  5,95 eur.
  • Lietuviški barščiai – vištienos sultinyje virta burokėlių sriuba su baravykais ir mėsos gabaliukais. Paskaninta grietine  3,75 eur.
  • Virta kiaulės koja su žirniais. Patiekiama su virtais žirniais, paskanintais spirgučiais ir raugintais agurkais 5,95
  • ,,Nelsono  zrazas‘‘ – jautienos nugarinės suktinukas įdarytas džiovintais grybais, rugine duona ir kepintais svogūnais. Patiekiamas su bulvių koše arba gruzdintomis bulvių skiltelėmis, miško grybų padažu ir raugintais agurkais  12,95 eur.
  • Tradiciniai rankų darbo virti koldūnai su mėsos įdaru. Patiekiami su grietine arba su grietine ir spirgučiais 6,95 eur.
  • Tortas ,,Stefanija‘‘ –  sviestinis biskvitinis tortas, perteptas sviesto ir šokolado kremu, pagardintas kepintais lazdyno riešutais 4,55 eur.
  • Krupnikas (40 ml) –  likeris, kurį iš medaus ir kvapiųjų žolelių pagamino M. K. Radvilos Našlaitėlio Nesvyžiuje įkurdinti bernardinų vienuoliai. Pirmą kartą, oficialiai, 1593 m. KRUPNIKU buvo vaišinami Nesvyžiaus Radvilų pilies svečiai, atvykę į pilies pastatymo iškilmes. Istoriškai gėrimas ragaujamas iš mažų taurelių, pašildytas iki 50 laipsnių Celsijaus 2,95 eur.

Laikotarpis – 2023 m. sausio 13 d. – vasario 21 d.

Adresas – Dalyvauja visi Vilniaus (ir Kauno) restoranai.

Kontaktas – Restoranų kontaktus rasite čia.

Daugiau informacijos

 

By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.