Naujienos

Donatas Ulvydas unikalią „Vilniaus Pokerio“ kino koncerto bažnyčią įkūrė Lukiškių kalėjime
Patiekalas iš XVII a. Radvilų virėjo užrašinės: išmėginkite jėzuitų bigoso receptą
LDK valdovų bei didikų pamėgtos lydekos su šafranu receptas: kodėl istorinėje virtuvėje geltonas maistas reiškė prabangą?
Grafų pavardę pelniusio patiekalo receptas: pasigaminkite XIX a. išpopuliarėjusius Tiškevičiaus koldūnus
Konkurso „Skaniausios Vilniaus istorijos“ taisyklės
Didikų rūmuose valgytas ir legendomis apipintas patiekalas: kaip šiandien pasigaminti Radvilų kaplūną? 
Lietuvos žydų XIX a. pamėgtas silkės užkandis: kaip namuose pasigaminti legendinį „foršmaką“?
Pasigaminkite XIX a. vilniečių pamėgtus Nelsono zrazus: kaip pasikeitė receptas ir kodėl patiekalui duotas britų admirolo vardas?
Alaus ir duonos sriuba, vilniečių valgyta ir prieš 400 metų: išbandykite senovinį receptą
Vilnius pristato skaniausias miesto istorijas: su gastronomijos ekspertais šios dienos virtuvei pritaikė istorinius sostinės receptus
Gastronomijos restauratoriai – kelionė per 700 Vilniaus istorinės virtuvės metų
Autentiškus vilnietiškus receptus surinkusi Ewa Wołkanowska-Kołodziej: „Vilnius man – lyg skonių mozaika“
Vytaras Radzevičius: „Vilnius yra labai skanus miestas“
Litvakų „foršmakas“
Duonos sriuba
Mazagranas
Kaplūnas pagal Radvilas
Nelsono zrazai
Batviniai su žuvimi
Mielinė boba
Jėzuitų bigosas
Tortas „Stefanija“
Lydeka gelsvajame padaže su šafranu
Virtas lietuviškas midus
Lietuviškas brandintas sūris
Tiškevičių koldūnai
Savo kiautuose įdaryti vėžiai
Jeruzalės kugelis
Troškinti kopūstai su grybais (kulebiakas)
Pusžąsiai
Meduoliai
Ledai su kava
Ką gėrė ir kuo svečius vaišino vilniečiai
Lietuviškas salcesonas
Litvakų kiškė
Lazankos su sūriu
Beigeliai
Fania Lewando grikinė babka
Šaltanosiai
Lietuviška gira
Lietuviški barščiai
Kepta seliava
Kimšta lydeka
Šaltibarščiai (Kluodnykas)
Lietuviška vereščaka
Lietuviški zrazai
Wolkanowskos paštetas
Skanėsis
Vilnietiški suktinukai
Žydiška pynutė
Baltieji šaltibarščiai
Kibinai
By using this site, you consent to the use of cookies for analytical purposes, advertising and personalized content. For more information, read here.